Jong in Halle

De blokspot opent opnieuw zijn deuren vanaf 17 mei 2021.

Voor de meeste studenten breekt binnenkort weer de blokperiode aan. En dat betekent ook weer de opening van de blokspot!

Deze periode opent JC De Kazerne zijn deuren vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 voor een 45-tal studenten een rustige studeerplek te bieden. Ook de vzw Vrienden van het Lindegroen opent opnieuw z’n zaal en kan er een 40-tal studenten een plek geven van dinsdag 1 juni 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021.

Lees meer

Spel- en ontmoetingsruimte De Speelwolk zonder reservatie

De speelwolk is een  gezellige, kindvriendelijke binnenruimte waar je als (groot)ouder samen met je kind (0-4 jaar) naartoe kan komen. Je kind leert er op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen. Wil je graag een bezoekje brengen aan de Speelwolk? We verwelkomen je graag! Vooraf inschrijven is niet meer nodig. Wegens Corona vragen we wel nog een mondmasker te dragen vanaf 6 jaar

Openingsuren

  • donderdag van 09:30 - 12:30
  • zaterdag van 09:30 - 12:30 , steeds de 1ste en 3de zaterdag van de maand
Lees meer

Speelplein Joepie maakt zich klaar voor de zomervakantie!

Speelplein Joepie staat weer paraat om uw kind(eren) een leuke tijd te bezorgen gedurende de zomervakantie 2022. Op dit moment mag het speelplein doorgaan zonder maatregelen en kunnen we terug naar een werking zoals voor corona.

Openingstijden:

Het speelplein opent zijn deuren tijdens de zomervakantie 2022 op volgende vakantiedagen:

Lees meer

Nieuwe leerbuddies gezocht!

Al 90 kinderen en jongeren werden dit schooljaar begeleid door een leerbuddy. Ze kregen ondersteuning bij hun leerstof en/of kregen coaching op vlak van opvoeding, vrije tijd, psychisch welbevinden, …

Er staan jammer genoeg nog heel wat leerlingen op onze wachtlijst. Om ook hen een kans te geven, zetten we het project verder tijdens de zomervakantie 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar extra leerbuddies.

Lees meer

Sportieve en creatieve herfstvakantie in Halle

Stad Halle - kinderen & jongeren, CC’t Vondel, Den AST en Villa Basta slaan de handen in elkaar en bieden een sportieve en creatieve herfstvakantie aan.

Proefkamp ‘The Globetrotters’

Ben je een vat vol creativiteit waar je geen blijf mee weet? Dan kan je in ons proefkamp kennismaken met de wondere wereld van theater, muziek en beeldend! Als ware Globetrotters gaan we samen op wereldreis naar de vreemdste bestemmingen. We acteren in een zelfverzonnen theaterstuk en knutselen decor, kostuums en attributen in elkaar! Ook onze stembanden zetten we aan het werk, want muzikaal leven we ons uit op ritmes en melodieën van over heel de wereld!

PRAKTISCHE INFO

Lees meer

De blokspot opent opnieuw zijn deuren voor de examens!

Halle organiseert opnieuw  blokspot voor Halse studenten die nood hebben aan een rustige studeeromgeving

Ben je op zoek naar een rustige plek om te studeren? JC De Kazerne opent zijn deuren vanaf vrijdag 20 mei 2022 tot en met donderdag 30 juni 2022. De blokspot zal alle dagen open zijn tussen 8u en 22u. Hier is plek voor een 170-tal studenten.

Lees meer

Infoavonden huis van het kind - aanbod najaar 2022

In het najaar 2022 organiseert Huis van het kind Halle weer 4 boeiende workshops/ lezingen die zich richten op ouders en hun kind(eren). In deze 5 gratis sessies komen de verschillende levensfases aan bod en proberen we zo alle ouders te bereiken. Schrijf je dus snel in, want de plaatsen zijn beperkt!
Lees meer

"Tzalwelzijn"

Podcast voor en door jongeren

Welkom bij tzalwelzijn, een 5-delige podcast voor en door jongeren.

Iedere aflevering staan we samen stil met een expert en een jongere bij verschillende herkenbare thema’s.

We bespreken onze ervaringen, wat dit thema met ons doet als mens en waarom het zo belangrijk is. Wil je graag horen wat zowel experts als jongeren hiervan denken en welke tips ze jou meegeven? Beluister de podcasts via www.halle.be/tzalwelzijn!

Lees meer

Pagina's