Jong in Halle

De blokspot opent opnieuw zijn deuren vanaf 17 mei 2021.

Voor de meeste studenten breekt binnenkort weer de blokperiode aan. En dat betekent ook weer de opening van de blokspot!

Deze periode opent JC De Kazerne zijn deuren vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 voor een 45-tal studenten een rustige studeerplek te bieden. Ook de vzw Vrienden van het Lindegroen opent opnieuw z’n zaal en kan er een 40-tal studenten een plek geven van dinsdag 1 juni 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021.

Lees meer

Nieuwe leerbuddies gezocht!

Al 90 kinderen en jongeren werden dit schooljaar begeleid door een leerbuddy. Ze kregen ondersteuning bij hun leerstof en/of kregen coaching op vlak van opvoeding, vrije tijd, psychisch welbevinden, …

Er staan jammer genoeg nog heel wat leerlingen op onze wachtlijst. Om ook hen een kans te geven, zetten we het project verder tijdens de zomervakantie 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar extra leerbuddies.

Lees meer

Heropening spel- en ontmoetingsruimte De Speelwolk

De speelwolk is een  gezellige, kindvriendelijke binnenruimte waar je als (groot)ouder samen met je kind (0-4 jaar) naartoe kan komen. Je kind leert er op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen.

Wegens Corona is de werking aangepast:

Lees meer

Sportieve en creatieve herfstvakantie in Halle

Stad Halle - kinderen & jongeren, CC’t Vondel, Den AST en Villa Basta slaan de handen in elkaar en bieden een sportieve en creatieve herfstvakantie aan.

Proefkamp ‘The Globetrotters’

Ben je een vat vol creativiteit waar je geen blijf mee weet? Dan kan je in ons proefkamp kennismaken met de wondere wereld van theater, muziek en beeldend! Als ware Globetrotters gaan we samen op wereldreis naar de vreemdste bestemmingen. We acteren in een zelfverzonnen theaterstuk en knutselen decor, kostuums en attributen in elkaar! Ook onze stembanden zetten we aan het werk, want muzikaal leven we ons uit op ritmes en melodieën van over heel de wereld!

PRAKTISCHE INFO

Lees meer

Week van de Groeilamp (16 mei – 23 mei)

Vinden jullie opvoeden ook zo’n uitdaging?

Geen nood, jullie staan er niet alleen voor! Tijdens Week van de Groeilamp (vroeger: Week van de Opvoeding) delen we elke dag een grappige situatie die voor elke ouder herkenbaar is.

Volg dus zeker de Facebookpagina ‘Huis van het Kind Halle’ en deel hier jouw ervaring als mama of papa. Wie weet win jij wel ons survivalpakket.

Ouderschap, het is geen perfectie!

Lees meer

Ook voor tieners belooft het een leuke zomer te worden in Halle!

Creatieve kampen, vrij spelen of coole uitstappen, deze zomer komen we naar buiten met een vol en gevarieerd programma voor tieners!

5-23 juli: activiteiten per dag met op het programma uitstap naar Walibi, fietstocht, laser-guns, rodeo-stier, BBQ, filmavond, desserts maken en opsmikkelen of gewoon chillen… De definitieve puzzel is bijna rond en zal verschijnen op https://inschrijvingen.halle.be/ alwaar je per dag kunt inschrijven. De kostprijs varieert van dag per dag

Lees meer

Opnieuw leerbuddies gezocht!

Sinds de zomer van 2020 organiseert de stad Halle het project leerbuddies. Hierbij worden leerlingen uit het Halse onderwijs die een leerachterstand hadden opgelopen door de coronamaatregelen, tijdens de zomervakantie en doorheen het schooljaar door een vrijwilliger begeleid en bijgewerkt. Door het succes van het project, doen we opnieuw een oproep naar extra leerbuddies die na de kerstvakantie van start kunnen gaan.

Wat houdt het project in?

Lees meer

Oefen je Nederlands tijdens de zomervakantie

Wil je tijdens de zomervakantie graag je Nederlands blijven oefenen? Hier enkele leuke ideetjes:

  • Ga eens langs in de bibliotheek van Halle!
  • In de spelotheek vind je leuke taalspelen en er is ook een taalpunt jeugd. Of je kan meedoen aan hun zomerleesactie.
  • Activiteiten van Hallo Nederlands - Dit zijn vooral activiteiten voor jullie ouders.
  • UiT in Vlaams-Brabant
  • Vzw De Rand geeft jou ook graag wat inspiratie.

Maak er een zalige-talige vakantie van!

Lees meer

Infoavonden Huis van het Kind - aanbod najaar 2021

Infoavond ‘Racismewijs opvoeden’:

We staan allemaal voor de uitdaging om meer racismewijsheid te ontwikkelen. Hoe reageer je op racisme? En hoe kan je het herkennen en bestrijden? Tijdens deze lezing voor ouders en andere opvoeders reikt politicologe Naima Charkaoui praktische wegwijzers aan. Er is zowel aandacht voor kinderen en jongeren die tot een minderheidsgroep behoren als tot de dominante witte groep. Achteraf maken we ruimte voor vragen en voor uitwisseling.

Lees meer

Pagina's