Jong in Halle

Infoavond ‘Rust in je gezin’

 Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

Samen zoeken we naar concrete handvatten om anders om te gaan met overprikkeling en driftbuien, maar leer je bovenal hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken.

Lees meer

Nieuwe leerbuddies gezocht!

Al 90 kinderen en jongeren werden dit schooljaar begeleid door een leerbuddy. Ze kregen ondersteuning bij hun leerstof en/of kregen coaching op vlak van opvoeding, vrije tijd, psychisch welbevinden, …

Er staan jammer genoeg nog heel wat leerlingen op onze wachtlijst. Om ook hen een kans te geven, zetten we het project verder tijdens de zomervakantie 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar extra leerbuddies.

Lees meer

Infoavond ‘Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren met ASS’ door CM

Moeilijk gedrag heeft vele gezichten. Sommige kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS) reageren zeer explosief, anderen keren zich in zichzelf. Het is niet altijd evident om dit gedrag te begrijpen. Is je kind moeilijk of heeft hij/zij het moeilijk? Wil hij niet of kan hij niet? Wat heeft zij nodig? Wat kun je doen om haar beter te begrijpen en te helpen? Tijdens deze infosessie vertrekken we vanuit het gedrag dat het kind stelt en leer je verder kijken. Deze avond is gericht op (groot)ouders van kinderen en jongeren (6-17 jaar) met ASS.

Lees meer

Ook voor tieners belooft het een leuke zomer te worden in Halle!

Creatieve kampen, vrij spelen of coole uitstappen, deze zomer komen we naar buiten met een vol en gevarieerd programma voor tieners!

5-23 juli: activiteiten per dag met op het programma uitstap naar Walibi, fietstocht, laser-guns, rodeo-stier, BBQ, filmavond, desserts maken en opsmikkelen of gewoon chillen… De definitieve puzzel is bijna rond en zal verschijnen op https://inschrijvingen.halle.be/ alwaar je per dag kunt inschrijven. De kostprijs varieert van dag per dag

Lees meer

Halle blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen.

Lees meer

Week van de Groeilamp (16 mei – 23 mei)

Vinden jullie opvoeden ook zo’n uitdaging?

Geen nood, jullie staan er niet alleen voor! Tijdens Week van de Groeilamp (vroeger: Week van de Opvoeding) delen we elke dag een grappige situatie die voor elke ouder herkenbaar is.

Volg dus zeker de Facebookpagina ‘Huis van het Kind Halle’ en deel hier jouw ervaring als mama of papa. Wie weet win jij wel ons survivalpakket.

Ouderschap, het is geen perfectie!

Lees meer

De blokspot opent opnieuw zijn deuren vanaf 17 mei 2021.

Voor de meeste studenten breekt binnenkort weer de blokperiode aan. En dat betekent ook weer de opening van de blokspot!

Deze periode opent JC De Kazerne zijn deuren vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 voor een 45-tal studenten een rustige studeerplek te bieden. Ook de vzw Vrienden van het Lindegroen opent opnieuw z’n zaal en kan er een 40-tal studenten een plek geven van dinsdag 1 juni 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021.

Lees meer

Je kind inschrijven in een basisschool


Je kind inschrijven voor het basisonderwijs ?‍?? Eerst online aanmelden!?


Is jouw kind geboren in 2019 en mag het volgend schooljaar voor het eerst naar school? Of wil je kind van school veranderen? Dan moet je het eerst aanmelden via het centraal aanmeldingsregister (CAR).

Lees meer

Oefen je Nederlands tijdens de zomervakantie

Wil je tijdens de zomervakantie graag je Nederlands blijven oefenen? Hier enkele leuke ideetjes:

  • Ga eens langs in de bibliotheek van Halle!
  • In de spelotheek vind je leuke taalspelen en er is ook een taalpunt jeugd. Of je kan meedoen aan hun zomerleesactie.
  • Activiteiten van Hallo Nederlands - Dit zijn vooral activiteiten voor jullie ouders.
  • UiT in Vlaams-Brabant
  • Vzw De Rand geeft jou ook graag wat inspiratie.

Maak er een zalige-talige vakantie van!

Lees meer

Pagina's