Jong in Halle

Zomercarnavalspeurtocht

Een leuke speurtocht vol opdrachten op kindermaat!

Ontdek samen met Basiel de geschiedenis van Carnaval vanaf zaterdag 11 juni tot eind september 2022. Haal je gekste verkleedkleren uit de kast en ga op zoek naar de raamstickers op de ramen van de kindvriendelijke horecazaken. Eens je ze alle zeven gevonden hebt en de opdrachten tot een goed einde bracht, staat er je een leuke verrassing te wachten in het toerismekantoor! En spring onderweg zeker eens binnen in een van onze kindvriendelijke horecazaken voor een lekker hapje of drankje!

Praktische informatie:

Lees meer

Aanbod kerstvakantie

Een extra lange kerstvakantie? In Halle staan allerlei activiteiten gepland om je niet te vervelen: creatieve kampen, sportieve activiteiten en vooral alles op een veilige manier georganiseerd om zorgeloos te genieten. Bekijk hier het aanbod van onze partners:
  • Stoked Boardacademy biedt maar liefst 3 weken kamp aan (reeds vanaf mandag 20 december 21!) met een leuke uitstap als kers(t) op de taart.

 

Lees meer

Warandedag - 25 augustus 2021

Warandedag 2021 is anders dan anders... u weet wel waarom.

Voor de Warandedag zal je op voorhand moeten inschrijven. Het blijft een gratis feest voor heel het gezin! Je kan ook je picknick meenemen en een plekje uitzoeken, wij voorzien alvast picknickdekens.

Lees meer

Animatoren 2022 gezocht!

Werk je graag met kinderen? En ben je eigenlijk zelf nog een groot kind dat zich graag verkleed, graag animeert en vooral graag meespeelt? Dan ben jij de geschikte animator waar wij naar op zoek zijn!

Word je 16 jaar in 2022 of ben je ouder en heb je zin om tijdens de paas- en/ of zomervakantie 2022 te werken als animator op Speelplein Joepie, de taalstage (H)alle Talen, de Sport- & Spelkar en/of buurtsportactiviteiten?  Doe je aanvraag hier tot en met  06 februari 2022!

Lees meer

Infoavond ‘Rust in je gezin’

 Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

Samen zoeken we naar concrete handvatten om anders om te gaan met overprikkeling en driftbuien, maar leer je bovenal hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken.

Lees meer

Je kind inschrijven voor het basis of secundaire school? Eerst online aanmelden!

Sinds 2020 gebeuren alle inschrijvingen voor een basis- en/ of secundaire school in Groot-Halle via een online aanmeldingssysteem. Zo zorgt Halle ervoor dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind in te schrijven in hun favoriete school. Het online systeem voorkomt dat ouders dagenlang moeten kamperen aan de schoolpoort.

Lees meer

Halle blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen.

Lees meer

Infoavond ‘Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren met ASS’ door CM

Moeilijk gedrag heeft vele gezichten. Sommige kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS) reageren zeer explosief, anderen keren zich in zichzelf. Het is niet altijd evident om dit gedrag te begrijpen. Is je kind moeilijk of heeft hij/zij het moeilijk? Wil hij niet of kan hij niet? Wat heeft zij nodig? Wat kun je doen om haar beter te begrijpen en te helpen? Tijdens deze infosessie vertrekken we vanuit het gedrag dat het kind stelt en leer je verder kijken. Deze avond is gericht op (groot)ouders van kinderen en jongeren (6-17 jaar) met ASS.

Lees meer

Vaccinatiecentrum op kindermaat in JC De Kazerne

Alle kinderen tussen 5 & 11 jaar krijgen vanaf 8 januari hun coronaprik in een aangepast kindervaccinatiecentrum. Dit centrum wordt ondergebracht in JC De Kazerne in Halle. De Blokspot verhuist naar CC ’t Vondel.

Een prik krijgen is altijd wat spannend. Maar de drempel naar zo’n vaccinatiecentrum wordt minder groot als je verwelkomd wordt in een aangenaam, speels en kindvriendelijk centrum. Daar wil de Eerstelijnszone nu werk van maken in JC De Kazerne in Halle.

Lees meer

Speelbos Eizingen molensite - op zoek naar een nieuwe naam!!

Kom je binnenkort ook ravotten in het nieuwe speelbos? Langsheen het Zennepad, het padje dat loopt tussen het station Buizingen en de Porseleinstraat, kom je terecht in een uniek stukje speelparadijs langs de Zenne. Klimmen en klauteren, toneel spelen of je fantasie te loop laten, het kan er allemaal. Bovendien komt ook hier een Zenneterras van de VMM om heerlijk langs het water te vertoeven…

We zijn nog op zoek naar nieuwe naam voor dit beestig stukje bos!

Lees meer

Pagina's