Jong in Halle

Zomercarnavalspeurtocht

Een leuke speurtocht vol opdrachten op kindermaat!

Ontdek samen met Basiel de geschiedenis van Carnaval vanaf zaterdag 11 juni tot eind september 2022. Haal je gekste verkleedkleren uit de kast en ga op zoek naar de raamstickers op de ramen van de kindvriendelijke horecazaken. Eens je ze alle zeven gevonden hebt en de opdrachten tot een goed einde bracht, staat er je een leuke verrassing te wachten in het toerismekantoor! En spring onderweg zeker eens binnen in een van onze kindvriendelijke horecazaken voor een lekker hapje of drankje!

Praktische informatie:

Lees meer

Op zoek naar een rustige studeerplek? Daar is de blokspot weer!

De dienst kinderen en jongeren organiseert tijdens de verschillende examenperiodes een blokspot. Op deze manier wil de stad studenten nog steeds een rustige studeerplek aanbieden als zij deze thuis niet hebben.  Tijdens de kerstvakantie wordt er samengewerkt met vzw Vrienden van het Lindegroen en openen ook zij hun zaal.

De blokspot is alle dagen open zijn tussen 8u en 22u. In JC De Kazerne is plek voor een 170-tal studenten, In het Lindegroen voor een 40-tal studenten.

Lees meer

De speelwolk zoekt nieuwe vrijwilligers!

De Speelwolk is een spel- en ontmoetingsruimte van het Huis van het Kind Halle.
Je kan hier samen met je (klein-)kind (0-4 jaar) spelen, met andere ouders of met de begeleiders een babbeltje maken of tot rust komen bij een kopje koffie of thee.
Je kind leert hier op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen.

De vrijwilliger is cruciaal voor:

Lees meer

Aanbod kerstvakantie

Een extra lange kerstvakantie? In Halle staan allerlei activiteiten gepland om je niet te vervelen: creatieve kampen, sportieve activiteiten en vooral alles op een veilige manier georganiseerd om zorgeloos te genieten. Bekijk hier het aanbod van onze partners:
  • Stoked Boardacademy biedt maar liefst 3 weken kamp aan (reeds vanaf mandag 20 december 21!) met een leuke uitstap als kers(t) op de taart.

 

Lees meer

Warandedag - 25 augustus 2021

Warandedag 2021 is anders dan anders... u weet wel waarom.

Voor de Warandedag zal je op voorhand moeten inschrijven. Het blijft een gratis feest voor heel het gezin! Je kan ook je picknick meenemen en een plekje uitzoeken, wij voorzien alvast picknickdekens.

Lees meer

Animatoren 2022 gezocht!

Werk je graag met kinderen? En ben je eigenlijk zelf nog een groot kind dat zich graag verkleed, graag animeert en vooral graag meespeelt? Dan ben jij de geschikte animator waar wij naar op zoek zijn!

Word je 16 jaar in 2022 of ben je ouder en heb je zin om tijdens de paas- en/ of zomervakantie 2022 te werken als animator op Speelplein Joepie, de taalstage (H)alle Talen, de Sport- & Spelkar en/of buurtsportactiviteiten?  Doe je aanvraag hier tot en met  06 februari 2022!

Lees meer

Infoavond ‘Rust in je gezin’

 Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

Samen zoeken we naar concrete handvatten om anders om te gaan met overprikkeling en driftbuien, maar leer je bovenal hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken.

Lees meer

Je kind inschrijven voor het basis of secundaire school? Eerst online aanmelden!

Sinds 2020 gebeuren alle inschrijvingen voor een basis- en/ of secundaire school in Groot-Halle via een online aanmeldingssysteem. Zo zorgt Halle ervoor dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind in te schrijven in hun favoriete school. Het online systeem voorkomt dat ouders dagenlang moeten kamperen aan de schoolpoort.

Lees meer

Speelbos Eizingen molensite - op zoek naar een nieuwe naam!!

Kom je binnenkort ook ravotten in het nieuwe speelbos? Langsheen het Zennepad, het padje dat loopt tussen het station Buizingen en de Porseleinstraat, kom je terecht in een uniek stukje speelparadijs langs de Zenne. Klimmen en klauteren, toneel spelen of je fantasie te loop laten, het kan er allemaal. Bovendien komt ook hier een Zenneterras van de VMM om heerlijk langs het water te vertoeven…

We zijn nog op zoek naar nieuwe naam voor dit beestig stukje bos!

Lees meer

Meld je aan als animator/ vrijwilliger 2023!

Werk je graag met kinderen? En ben je eigenlijk zelf nog een groot kind dat zich graag verkleed, graag animeert en vooral graag meespeelt? Dan ben jij de geschikte animator waar wij naar op zoek zijn!

Word je 16 jaar in 2023 of ben je ouder en heb je zin om tijdens de paas- en/ of zomervakantie 2023 te werken als animator op Speelplein Joepie, Taalbad, SWAP, de Sport- & Spelkar en/of evenementen?  Klink dan op onderstaande knop om je aan te melden. Dit kan tot en met zondag 05 februari 2023.

Lees meer

Pagina's