Jong in Halle

Aanmelden secundair onderwijs 2024-2025

Aanmelden en inschrijven in het secundair onderwijs

Alle secundaire scholen in Halle werken met hetzelfde inschrijfsysteem en dezelfde inschrijfperiodes.

Wie kan je aanmelden?

Alle kinderen die op 1 september 2024 starten in een secundaire school 1A of 1B

Lees meer

Spel- en ontmoetingsruimte De Speelwolk zonder reservatie

De speelwolk is een  gezellige, kindvriendelijke binnenruimte waar je als (groot)ouder samen met je kind (0-4 jaar) naartoe kan komen. Je kind leert er op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen.

Wil je graag een bezoekje brengen aan de Speelwolk? We verwelkomen je graag!

Vooraf inschrijven is niet meer nodig.

Openingsuren

  • donderdag van 09:30 - 12:30
  • zaterdag van 09:30 – 12:30

Locatie:

  • Kanaalbrugstraat 5D te 1500 Halle
Lees meer

De sport- en spelkar trekt er weer op uit!

Sinds 2020 trekt de sport- en spelkar door onze Halse straten. Ook dit jaar gaan twee animatoren van mei tot oktober, op woensdag en zaterdag, op bezoek in verschillende wijken en speelstraten. Met een bakfiets vol sport- en spelmateriaal nodigen ze kinderen en jongeren uit om in de buitenlucht te spelen, te sporten en vooral veel plezier te maken.

De sport- en spelkar garandeert uren sport- en spelplezier om kinderen en jongeren meer te doen bewegen en sporten. Bedoeling is ook om de drempel te verlagen naar het sportaanbod en de sportclubs in onze stad. Het initiatief gaat uit van Buurtsport Halle, een samenwerkingsnetwerk tussen verschillende diensten van de stad Halle, Habbekrats en buurtwerk Halle. Alles wordt in goede banen geleid door een speelpleinanimator en een buurtsportmonitor. Kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar zijn welkom. Vooraf reserveren is niet nodig en deelnemen is gratis!

Lees meer

Week van de Groeilamp (16 mei – 23 mei)

Vinden jullie opvoeden ook zo’n uitdaging?

Geen nood, jullie staan er niet alleen voor! Tijdens Week van de Groeilamp (vroeger: Week van de Opvoeding) delen we elke dag een grappige situatie die voor elke ouder herkenbaar is.

Volg dus zeker de Facebookpagina ‘Huis van het Kind Halle’ en deel hier jouw ervaring als mama of papa. Wie weet win jij wel ons survivalpakket.

Ouderschap, het is geen perfectie!

Lees meer

Opnieuw leerbuddies gezocht!

Sinds de zomer van 2020 organiseert de stad Halle het project leerbuddies. Hierbij worden leerlingen uit het Halse onderwijs die een leerachterstand hadden opgelopen door de coronamaatregelen, tijdens de zomervakantie en doorheen het schooljaar door een vrijwilliger begeleid en bijgewerkt. Door het succes van het project, doen we opnieuw een oproep naar extra leerbuddies die na de kerstvakantie van start kunnen gaan.

Wat houdt het project in?

Lees meer

De blokspot opent opnieuw zijn deuren voor de winterexamens!

Voor de meeste studenten breekt binnenkort weer de blokperiode aan. En dat betekent ook weer de opening van de blokspot!

Deze periode opent JC De Kazerne zijn deuren vanaf woensdag 1 december 2021 tot en met zondag 30 januari 2022 voor een 60-tal studenten een rustige studeerplek te bieden. Ook de vzw Vrienden van het Lindegroen opent opnieuw z’n zaal en kan er een 30-tal studenten een plek geven van woensdag 22 december 2021 tot en met woensdag 5 januari 2022.

Lees meer

Speelplein Joepie 2023

  Speelplein Joepie staat weer paraat om uw kind(eren) een leuke tijd te bezorgen gedurende de paas- en zomervakantie 2023!

Openingstijden    

Het speelplein opent zijn deuren tijdens de paas- en zomervakantie 2023 op volgende vakantiedagen:

Paasvakantie 2023:

  • maandag 3 april tot en met vrijdag 7 april 2023
  • dinsdag 11 april tot en met vrijdag 14 april 2023

Zomervakantie 2023:

Lees meer

Aanmeldingen en inschrijvingen secundair onderwijs schooljaar 23-24

In Groot-Halle verlopen alle inschrijvingen voor een secundaire school via een online aanmeldingssysteem. Het online systeem voorkomt dat ouders moeten kamperen aan de schoolpoort en zorgt ervoor dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind in te schrijven in hun favoriete school.

Lees meer

Pagina's