Jong in Halle

Halle blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen.

Lees meer

Infoavond ‘Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren met ASS’ door CM

Moeilijk gedrag heeft vele gezichten. Sommige kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS) reageren zeer explosief, anderen keren zich in zichzelf. Het is niet altijd evident om dit gedrag te begrijpen. Is je kind moeilijk of heeft hij/zij het moeilijk? Wil hij niet of kan hij niet? Wat heeft zij nodig? Wat kun je doen om haar beter te begrijpen en te helpen? Tijdens deze infosessie vertrekken we vanuit het gedrag dat het kind stelt en leer je verder kijken. Deze avond is gericht op (groot)ouders van kinderen en jongeren (6-17 jaar) met ASS.

Lees meer

Vaccinatiecentrum op kindermaat in JC De Kazerne

Alle kinderen tussen 5 & 11 jaar krijgen vanaf 8 januari hun coronaprik in een aangepast kindervaccinatiecentrum. Dit centrum wordt ondergebracht in JC De Kazerne in Halle. De Blokspot verhuist naar CC ’t Vondel.

Een prik krijgen is altijd wat spannend. Maar de drempel naar zo’n vaccinatiecentrum wordt minder groot als je verwelkomd wordt in een aangenaam, speels en kindvriendelijk centrum. Daar wil de Eerstelijnszone nu werk van maken in JC De Kazerne in Halle.

Lees meer

De blokspot opent opnieuw zijn deuren vanaf 17 mei 2021.

Voor de meeste studenten breekt binnenkort weer de blokperiode aan. En dat betekent ook weer de opening van de blokspot!

Deze periode opent JC De Kazerne zijn deuren vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 voor een 45-tal studenten een rustige studeerplek te bieden. Ook de vzw Vrienden van het Lindegroen opent opnieuw z’n zaal en kan er een 40-tal studenten een plek geven van dinsdag 1 juni 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021.

Lees meer

Infoavonden huis van het kind - aanbod voorjaar 2022

Ook tijdens dit voorjaar organiseert Huis van het kind Halle weer 3 boeiende lezingen. Het is al moeilijk als volwassene om in deze tijden je draai te vinden, laat staan wat voor een impact dit heeft op onze kinderen en jongeren. En hoe gaat je hier mee om als ouder, opvoeder, leerkracht, ...? Hoe kan je er zijn voor hen, hun emoties begrijpen en hierover met hen praten?  We proberen in 3 gratis lezingen op deze vragen wat antwoorden te bieden en handvaten aan te reiken om hier zelf mee aan de slag te gaan.
Lees meer

Nieuwe leerbuddies gezocht!

Al 90 kinderen en jongeren werden dit schooljaar begeleid door een leerbuddy. Ze kregen ondersteuning bij hun leerstof en/of kregen coaching op vlak van opvoeding, vrije tijd, psychisch welbevinden, …

Er staan jammer genoeg nog heel wat leerlingen op onze wachtlijst. Om ook hen een kans te geven, zetten we het project verder tijdens de zomervakantie 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar extra leerbuddies.

Lees meer

Spel- en ontmoetingsruimte De Speelwolk zonder reservatie

De speelwolk is een  gezellige, kindvriendelijke binnenruimte waar je als (groot)ouder samen met je kind (0-4 jaar) naartoe kan komen. Je kind leert er op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen. Wil je graag een bezoekje brengen aan de Speelwolk? We verwelkomen je graag! Vooraf inschrijven is niet meer nodig. Wegens Corona vragen we wel nog een mondmasker te dragen vanaf 6 jaar

Openingsuren

  • donderdag van 09:30 - 12:30
  • zaterdag van 09:30 - 12:30 , steeds de 1ste en 3de zaterdag van de maand
Lees meer

Sportieve en creatieve herfstvakantie in Halle

Stad Halle - kinderen & jongeren, CC’t Vondel, Den AST en Villa Basta slaan de handen in elkaar en bieden een sportieve en creatieve herfstvakantie aan.

Proefkamp ‘The Globetrotters’

Ben je een vat vol creativiteit waar je geen blijf mee weet? Dan kan je in ons proefkamp kennismaken met de wondere wereld van theater, muziek en beeldend! Als ware Globetrotters gaan we samen op wereldreis naar de vreemdste bestemmingen. We acteren in een zelfverzonnen theaterstuk en knutselen decor, kostuums en attributen in elkaar! Ook onze stembanden zetten we aan het werk, want muzikaal leven we ons uit op ritmes en melodieën van over heel de wereld!

PRAKTISCHE INFO

Lees meer

Week van de Groeilamp (16 mei – 23 mei)

Vinden jullie opvoeden ook zo’n uitdaging?

Geen nood, jullie staan er niet alleen voor! Tijdens Week van de Groeilamp (vroeger: Week van de Opvoeding) delen we elke dag een grappige situatie die voor elke ouder herkenbaar is.

Volg dus zeker de Facebookpagina ‘Huis van het Kind Halle’ en deel hier jouw ervaring als mama of papa. Wie weet win jij wel ons survivalpakket.

Ouderschap, het is geen perfectie!

Lees meer

Pagina's