Jong in Halle

De blokspot opent opnieuw zijn deuren vanaf 17 mei 2021.

Voor de meeste studenten breekt binnenkort weer de blokperiode aan. En dat betekent ook weer de opening van de blokspot!

Deze periode opent JC De Kazerne zijn deuren vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 voor een 45-tal studenten een rustige studeerplek te bieden. Ook de vzw Vrienden van het Lindegroen opent opnieuw z’n zaal en kan er een 40-tal studenten een plek geven van dinsdag 1 juni 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021.

Lees meer

Infoavonden huis van het kind - aanbod voorjaar 2022

Ook tijdens dit voorjaar organiseert Huis van het kind Halle weer 3 boeiende lezingen. Het is al moeilijk als volwassene om in deze tijden je draai te vinden, laat staan wat voor een impact dit heeft op onze kinderen en jongeren. En hoe gaat je hier mee om als ouder, opvoeder, leerkracht, ...? Hoe kan je er zijn voor hen, hun emoties begrijpen en hierover met hen praten?  We proberen in 3 gratis lezingen op deze vragen wat antwoorden te bieden en handvaten aan te reiken om hier zelf mee aan de slag te gaan.
Lees meer

Nieuwe leerbuddies gezocht!

Al 90 kinderen en jongeren werden dit schooljaar begeleid door een leerbuddy. Ze kregen ondersteuning bij hun leerstof en/of kregen coaching op vlak van opvoeding, vrije tijd, psychisch welbevinden, …

Er staan jammer genoeg nog heel wat leerlingen op onze wachtlijst. Om ook hen een kans te geven, zetten we het project verder tijdens de zomervakantie 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar extra leerbuddies.

Lees meer

Spel- en ontmoetingsruimte De Speelwolk zonder reservatie

De speelwolk is een  gezellige, kindvriendelijke binnenruimte waar je als (groot)ouder samen met je kind (0-4 jaar) naartoe kan komen. Je kind leert er op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen. Wil je graag een bezoekje brengen aan de Speelwolk? We verwelkomen je graag! Vooraf inschrijven is niet meer nodig. Wegens Corona vragen we wel nog een mondmasker te dragen vanaf 6 jaar

Openingsuren

  • donderdag van 09:30 - 12:30
  • zaterdag van 09:30 - 12:30 , steeds de 1ste en 3de zaterdag van de maand
Lees meer

Speelstraten zomer 22


Ook dit jaar kan je in de zomervakantie 15 speelstraten terugvinden in Halle. In de eerste plaats betekent dit uren speelplezier voor de kinderen en een gezellige ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners. Je kan er ook op regelmatige basis onze spel- en sportkar terugvinden!


Uiteraard is een speelstraat gebonden aan een aantal voorwaarden en regels om het op die manier voor iedereen zowel duidelijk als aangenaam te maken.

Lees meer

Sportieve en creatieve herfstvakantie in Halle

Stad Halle - kinderen & jongeren, CC’t Vondel, Den AST en Villa Basta slaan de handen in elkaar en bieden een sportieve en creatieve herfstvakantie aan.

Proefkamp ‘The Globetrotters’

Ben je een vat vol creativiteit waar je geen blijf mee weet? Dan kan je in ons proefkamp kennismaken met de wondere wereld van theater, muziek en beeldend! Als ware Globetrotters gaan we samen op wereldreis naar de vreemdste bestemmingen. We acteren in een zelfverzonnen theaterstuk en knutselen decor, kostuums en attributen in elkaar! Ook onze stembanden zetten we aan het werk, want muzikaal leven we ons uit op ritmes en melodieën van over heel de wereld!

PRAKTISCHE INFO

Lees meer

Week van de Groeilamp (16 mei – 23 mei)

Vinden jullie opvoeden ook zo’n uitdaging?

Geen nood, jullie staan er niet alleen voor! Tijdens Week van de Groeilamp (vroeger: Week van de Opvoeding) delen we elke dag een grappige situatie die voor elke ouder herkenbaar is.

Volg dus zeker de Facebookpagina ‘Huis van het Kind Halle’ en deel hier jouw ervaring als mama of papa. Wie weet win jij wel ons survivalpakket.

Ouderschap, het is geen perfectie!

Lees meer

Spel- en ontmoetingsruimte De Speelwolk zonder reservatie

De speelwolk is een  gezellige, kindvriendelijke binnenruimte waar je als (groot)ouder samen met je kind (0-4 jaar) naartoe kan komen. Je kind leert er op een veilige en prettige manier de wereld ontdekken en nieuwe kinderen kennen.

Wil je graag een bezoekje brengen aan de Speelwolk? We verwelkomen je graag!

Vooraf inschrijven is niet meer nodig.

Openingsuren

  • donderdag van 09:30 - 12:30
  • zaterdag van 09:30 – 12:30

Locatie:

  • Kanaalbrugstraat 5D te 1500 Halle
Lees meer

Speelplein Joepie maakt zich klaar voor de zomervakantie!

Speelplein Joepie staat weer paraat om uw kind(eren) een leuke tijd te bezorgen gedurende de zomervakantie 2022. Op dit moment mag het speelplein doorgaan zonder maatregelen en kunnen we terug naar een werking zoals voor corona.

Openingstijden:

Het speelplein opent zijn deuren tijdens de zomervakantie 2022 op volgende vakantiedagen:

Lees meer

Pagina's