Je kind inschrijven in een basisschool

 


Je kind inschrijven voor het basisonderwijs ?‍?? Eerst online aanmelden!?


Is jouw kind geboren in 2019 en mag het volgend schooljaar voor het eerst naar school? Of wil je kind van school veranderen? Dan moet je het eerst aanmelden via het centraal aanmeldingsregister (CAR).


Alle kinderen moeten zich aanmelden tussen 1 maart (10u00) en 26 maart 2021 (16u00) via www.basisschool-aanmelden.be Op 22 april krijg je het resultaat van de aanmelding. Tussen 26 april en 21 mei 2021 moet je jouw kind nog definitief inschrijven in de school die je werd toegewezen.


Het online systeem houdt in de eerste plaats rekening met de school van voorkeur. Enkel als de vraag groter is dan het aantal beschikbare plaatsen in een bepaalde school, zal de toewijzing gebeuren op basis van de afstand tussen de woonplaats ?‍♀️?? van het kind en de gekozen school.


Opgelet! Heeft jouw kind reeds een broer of zus ? in een Halse basisschool? Of ben je zelf tewerkgesteld in een Halse basisschool? Dan moet jouw kind aanmelden tussen 4 januari ’21 (10u00) tot en met 15 januari ’21 (16u00) via www.basisschool-aanmelden.be om voorrang te krijgen. Tussen 25 januari en 12 februari moet je jouw kind nog definitief inschrijven in de toegewezen school.


Nog vragen of hulp nodig?
•Je kan via www.basisschool-aanmelden.be extra informatie bekomen via de informatieve film die weldra beschikbaar zal zijn.
•Verder kan je steeds terecht bij de dienst jeugd en onderwijs voor bijkomende informatie of kan je een afspraak maken om de inschrijving samen te registreren.
•25 januari ’21, 20u kan je deelnemen aan een online vragenuurtje indien je na het bekijken van de infofilm nog vragen hebt.
 

Terug naar overzicht