Kindvriendelijke horeca

 

Sinds 2018 is stad Halle de trotse eigenaar van het label Kindvriendelijke stad. Hiermee verbindt de stad zich ertoe de rechten van het kind te realiseren en te implementeren doorheen alle beleidsdomeinen. In een kindvriendelijke stad of gemeente, zijn kinderen en jongeren volwaardige medeburger en hebben dus het recht om actief vorm te geven aan de samenleving. Kindvriendelijkheid kan gezien worden als barometer voor goed lokaal beleid dat de leefbaarheid voor iedereen verhoogt. De lat leggen op niveau van de meest kwetsbare burgers, o.a. kinderen, maakt dat je beleid iedereen in ogenschouw neemt. Het is een toets voor een toegankelijke, open en duurzame samenleving.


Als stad willen we daarom ook graag werk maken van een kindvriendelijke horeca. Want de gezellige cafés en heerlijke restaurants zijn een belangrijke troef voor onze stad. Die aantrekkingskracht willen we versterken met een kindvriendelijk imago. Uiteraard doen we dit samen met de horeca zaken. Hieronder is een overzicht terug te vinden van de eerste deelnemende zaken aan dit project.


Hebt u interesse om je horecazaak ook kindvriendelijker te maken en deel te nemen aan dit project?

Stuur gerust een mailtje naar jong@halle.be. De dienst kinderen en jongeren geven je dan verdere informatie over dit kindvriendelijk project en mogelijke deelname.

Bij Flash en familie ('t Pannekoekenhuisje)

Kaffee De Sleutel

Cremerie joy

Bistro Tearoom Servais

Den Dragée