Aanmelding kindvriendelijke horeca

 

Halle kreeg in 2018 van de Vlaamse overheid het label van ‘kindvriendelijke stad’. Een mooie erkenning omdat we als stad de rechten van het kind toepassen in alle beleidsdomeinen. Kinderen en jongeren zijn in Halle dus volwaardige medeburgers. En dat vinden we belangrijk, want zij zijn onze toekomst. Bij elke college- of gemeenteraadsbeslissing toetsen we vooraf even af of de beslissing ook positief is voor onze jongste inwoners. Want dankzij een kindvriendelijk beleid, hebben we meteen aandacht voor alle andere kwetsbare burgers in onze maatschappij. Op die manier verhogen we de leefbaarheid en de toegankelijkheid voor iedereen.


Als stad willen we daarom ook graag werk maken van een kindvriendelijke horeca. Want de gezellige cafés en heerlijke restaurants zijn een belangrijke troef voor onze stad. Die aantrekkingskracht willen we versterken met een kindvriendelijk imago. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen en hebben we uw hulp nodig.

Hebt u interesse in het label ‘kindvriendelijke horeca’?
Dan nodigen we u binnenkort uit om onze engagementsverklaring te ondertekenen. Daarin bevestigt u dat gezinnen met kinderen in uw zaak echt welkom zijn. En waar mogelijk vertaalt u de basisprincipes van kindvriendelijkheid in uw horecazaak.

Wat krijg je terug?
*Een vermelding als ‘kindvriendelijke horeca’ op www.jonginhalle.be.
*Je ontvangt ook het label ‘kindvriendelijke horeca’. Daarop zal uiteraard de Halse kindervriend Basiel te zien zijn, zo weet iedereen dat kinderen in uw zaak welkom zijn.
*Je ontvangt een ‘starterspakket’ met materiaal waarmee u uw zaak meteen kindvriendelijker maakt. Het gaat dan om slabbetjes, drinkbekers, kleurpotloden, een wc-verkleiner, …. Allemaal handige en fijne attributen voor het jonge gezin dat bij u even halt houdt.
*Extra klanten, want als ouders en kinderen zich prettig en welkom voelen in uw zaak gaan ze vast en zeker terugkomen.


Hebt u interesse in dit project?
Fijn! Registreer u via dit formulier. .
Wij nodigen u binnenkort ook uit voor een online bijeenkomst. We geven dan een extra woordje uitleg en we bekijken samen met u hoe we dit project verder best vormgeven.