Theatervoorstelling

Chillen op je billen - Kapitein Winokio © Damon De Backer

Chillen op je billen - Kapitein Winokio

03/04/2022 15:00

HELP! Kapitein Winokio kan niet meer stilzitten. Mevrouw de Poes en de bemanning hebben alles geprobeerd om hem te helpen: wandelen, bloemschikken, luchtfietsen, pompen, 2 emmertjes water halen, neusvleugelwapperen en diepzeeruiken. Niets brengt soelaas. En dus gaan ze sàmen op zoek naar de rust. Deze zoektocht bruist van grapjes, verrassend leuke muziekgenresen werkt uiterst ontspannend. Breng je knuffel mee, schuif lekker onderuit, want wij gaan chillen op de billen!

Lees meer
Chasse Patate - Studio Orka Op locatie in de regio Pajottenland & Zennevallei. © onbekend

Chasse Patate - Studio Orka Op locatie in de regio Pajottenland & Zennevallei.

28/05/2022 15:00

51º noorderbreedte, 3º oosterlengte, de gevoeligste plek van onze planeet.
Alles zinkt er weg, niemand weet waarom. En in dat niemandsland, een café waar zelden iemand komt, maar wie komt, wil blijven. Omdat alles er mag zijn wat het is. Je mag er lachen, om dingen waar niemand anders om lacht, er mag - voetje voor voetje - gedanst worden. Je mag er zingen of stil worden. Chasse Patate biedt troost aan mensen die zich kost wat kost overeind houden, terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt. Chasse Patate gaat over veerkracht, over iets écht willen en niet opgeven. Over dromers, vechters en veel te warm bier.
We hebben de eer en het genoegen om u vooralsnog te laten (mee-/her-) genieten van de crème de la crème van het Vlaamse jeugdtheater landschap. Dit maken we mogelijk samen met BRONKS en de CC’s en GC’s uit de cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, verenigd onder de noemer ‘Kinderstreken’! U komt toch ook? Lees het Juryrapport van Het Theaterfestival. In de pers: 'intensiteit die authenticiteit geeft aan hun bewuste theatraliteit.
Pijn is echte pijn, plezier is echt plezant. Modder én gele Bickysaus spetteren in het rond. Of hoe vuil theater toch heel mooi kan zijn.' (De Standaard) Lees meer. 'Een hartveroverend verhaal, verteld door een cast die de graszoden van het dak speelt in een decor dat op de ene na de andere visuele verrassing trakteert. Studio ORKA blijft met succes de droogkomische en poëtische zijde van het woord 'spektakel' verkennen.' (KnackFocus) Lees meer.
'Deze nieuwe ORKA is eenvoudig van opzet, maar in uitwerking lijkt het wel een ratrace. De acteurs lopen en vallen in de modderpoel die het huis opslokt, en de technici zorgen voor spannende special effects op het juiste moment. Studio ORKA maakt zijn naam weer waar, want ook dit decor zit vol verrassingen en technische hoogstandjes. We wachten erop, maar zijn toch verrast.' (Etcetera) Lees meer. ‘Grote emoties worden niet geschuwd. Verdriet is intens, vreugde is dolle pret.
Maar bij Studio ORKA komt dat nooit als overdreven over. De gevoelens zijn echt en passen perfect in elkaar. De slotbeelden zijn om nooit meer te vergeten. Inderdaad, dit is vijf sterren waard.’ (De Theaterkrant) Lees meer

Lees meer
pimpula © pimpula

Pimpula

16/11/2022 14:00 tot 14:50

Lola Orlanda Hernández springt met een parachute uit het vliegtuig en (be)landt zo in België. In Mexico was het veel te warm, daarom kwam ze naar hier. Ze heeft een sombrero op en spreekt Spaans. Ze heeft ook een koffer bij zich, met hoeden en petten, uit andere culturen. Dankzij die magische hoeden kan ze ook Nederlands, Frans en Engels spreken. En zelfs Vogels, Vis en Kats!

Maar er is één hoed bij die problemen geeft: wanneer ze die opzet komt er niets uit haar mond. Die arme hoed heeft geen taal. Dus besluit Lola om samen met de kinderen een nieuwe taal te maken: 'PIMPULA'.

Doelgroep: 4 tot 7 jaar (ook anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn)

Tekst en regie: Rudy Goes
Spel: Gabriela Leguizamo Gomez
Hoeden: Ilona Labuťová

Dit is een interactieve theaterproductie over diversiteit, identiteit, taal en andere culturen. Muziek, dans en prachtige kostuums maken van deze fantasierijke voorstelling een leerrijk feest voor de allerjongste theaterliefhebbers.

Lees meer
Hilde Rogge © Hilde Rogge

Fabuleuze Visite - verhalen over en van Roald Dahl

26/11/2022 10:30 tot 11:30

Verliefd is een raar woord… ‘Graag zien’, is misschien beter.
Ze droomde ervan Roald Dahl te ontmoeten. Maar hij ging dood.
Toch reisde ze, vanuit een grenzeloze goesting om hem te zien, de zee over!
Wat ze daar zag was FABULEUZENEUZEREUZE !!!
Ze kon hem ruiken, horen, voelen zelfs … die grote vriendelijke reus.
Het is bijna niet te geloven, maar soms kan je iemand zo graag zien, dat je hem zelfs na de dood nog kan ontmoeten.

Deze waar gebeurde reis vloeit als rode draad doorheen de vertelling, ingepakt in een spannende verhaalsaus met als toetje een geheime historie van Roald Dahl zelf.

Wedden dat de vonk overslaat ?

Deze vertelling is geïnspireerd op de reis naar Great Missenden en op één van de verhalen van Roald Dahl.

Lees meer
Walvis is verdwaald © Purlain

VOLZET - Walvis is verdwaald

22/02/2023 10:00 tot 10:30

VERHALEN in het museum… Met een bakfiets omgebouwd tot een origineel kamishibai theater neemt Puurlain je mee naar de wondere wereld vol woorden, poppen en figuren. Waar een walvis verdwaalt in een bos en vriendschap sluit met een kat.

Lees meer