Basiel

 

In 2018 kreeg de stad Halle van de Vlaamse overheid het label 'kindvriendelijke stad' omdat we het kinderrechtenverdrag toepassen in alle beleidsdomeinen. Om kinderen en jongeren beter wegwijs te maken in alles wat voor hen georganiseerd wordt, lanceerden we een kindvriendelijk logo. Dit zal je tegenkomen op alle activiteiten en evenementen waar kinderen zich kunnen uitleven.

We deden een oproep bij de Halse jeugd om een leuke naam te vinden voor het nieuwe logo. Heel veel jongens en meisjes stuurden hun suggesties door. Het resultaat? 240 namen! Halli, Kadee en Basiel waren de 3 populairste. De kinderen kozen uiteindelijk voor Basiel.

Intussen is het kindvriendelijke logo helemaal tot leven gekomen in de vorm van een vrolijke mascotte. Basiel werd geïntroduceerd tijdens de Warandedag eind augustus 2018 en ging sindsdien al langs op alle lagere scholen. Verder ging Basiel mee boeken kaften in CC 't Vondel met Ezelsoor, moedigde hij jonge sporters aan tijdens de dag van de sportclub en ging hij op stap met een bakfiets-dj om fietsers te verrassen aan de schoolpoort. Vanaf nu zal je Basiel regelmatig zien opduiken. Tot gauw!

Terug naar overzicht