Kopzorgen? Blijf er niet mee rondlopen!

 

De weg naar volwassenheid loopt vaak niet over rozen. 1 op 5 jongeren tussen 17 en 25 jaar heeft het soms moeilijk. Herken je de situatie? Blijf er niet mee zitten. Het JAC (Jongeren Advies Centrum) is er voor jou.

Het JAC helpt jongeren op alle vlakken. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Problemen met je lief? Vragen over drugs? Of over pesten? Over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

In het JAC krijg je een luisterend oor, vrijblijvend advies en praktische hulp. “Onze professionele hulpverleners werken volledig gratis. Samen met jou gaan ze op zoek naar oplossingen en antwoorden. Zo helpen ze je vooruit. Je kan ons contacteren door te mailen, bellen of chatten. En dat kan altijd volledig anoniem. We hoeven niet te weten wie je bent om je te kunnen helpen. Praat je liever face-to-face, dan staan de deuren van het JAC in JC De Kazerne wijd open voor je. Op dit moment even niet, door de coronacrisis, maar binnenkort hopelijk weer wel!”, aldus de medewerkers van het JAC in Halle.

Het is meestal niet gemakkelijk om hulp te vragen of om die eerste stap te zetten. Maar het loont zeker de moeite. Hoe langer je je twijfels en problemen voor jezelf houdt, hoe kwetsbaarder je wordt. Wie de stap wat vroeger durft zetten, staat sterker in zijn schoenen.

Terug naar overzicht