Doeboekje voor een zomer zonder verveling

 

Buiten spelen, lopen, knutselen, voetballen, gek doen… Elk kind is zot van de zomervakantie. En toch, overal slaat de verveling wel eens toe. Zeker nu door de coronacrisis ons doen en laten wat wordt ingeperkt. Zoek je inspiratie om iets leuks te doen met je kinderen? Duik in het gratis Zomer Doeboekje vol toffe activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Knettergekke activiteiten

Het boekje staat boordevol knotsgekke tips en coole activiteiten om de zomer door te komen. Hinkelen en tikkertje spelen, dat kennen we allemaal. Maar wat dacht je van ‘Stratenplanstappen’? Daarbij teken je met je kinderen een leuke vorm op het stratenplan van je gemeente en vervolgens stap je die vorm af. Zo ontdekken jullie zeker nieuwe plekjes in de buurt. Spannend!

Wie van tekenen of schrijven houdt, vindt ‘Dorppost & stadsschrijfsels’ vast leuk: kies een aantal straten en verras mensen die in die straat op hetzelfde huisnummer wonen, met een briefje. Misschien krijg je wel een antwoord terug?

Alle activiteiten in het boekje zijn gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar, maar uiteraard mogen ook broers en zussen en zelfs ouders meedoen…als ze het héél lief vragen!

Waar vind je het?

Het Zomer Doeboekje is vanaf 1 juli gratis af te halen in het stadhuis, het Sociaal Huis, JC De Kazerne en de bibliotheek.

Ook je buurtwerkers krijgen een stapeltje om uit te delen. Aan hen kan je dus ook een exemplaar vragen.

Terug naar overzicht