Dan toch geen Buitenspeeldag in Halle dit jaar...

 

Omwille van het stijgend aantal besmettingen zal de Buitenspeeldag niet kunnen doorgaan op woensdag 14 oktober. Uiteraard is dat jammer. Met de Buitenspeeldag stimuleren we kinderen om buiten te spelen en te sporten. Maar het lijkt ons op dit ogenblik niet verstandig om tal van volwassenen en kinderen samen te brengen.

Met de Buitenspeeldag wilden we dit jaar de Zavelput in de kijker zetten, het is een bijzonder fijne plek in onze stad om te ravotten of te wandelen. We hadden er tal van activiteiten gepland zoals boomklimmen, een heuse deathride, een blotevoetenpad, … Maar wie het nieuws gevolgd heeft, weet intussen dat de coronacijfers fors blijven stijgen. Op zo’n moment tal van  kinderen en (groot)ouders samenbrengen op één locatie is dan ook niet zonder risico. Daarom lijkt het ons aangewezen om de Buitenspeeldag dit jaar te schrappen.

We begrijpen uiteraard de teleurstelling. Ook wij hadden er enorm veel zin in. De Buitenspeeldag was ook helemaal volzet Maar alle ingeschreven deelnemers werden intussen via e-mail op de hoogte gebracht van de annulering.

Organiseer je eigen Buitenspeeldag!

Maar uiteraard kan je nog steeds met je eigen gezin of bubbel een leuke plek of een bos in je thuisomgeving opzoeken voor een middagje buitenspeelplezier. Laat dus de tv of de playstation een middagje uit en trek erop uit. De weergoden voorspellen voor woensdag bovendien droog weer en ook de zon zal af en toe komen piepen. Dus genieten maar!

 

Terug naar overzicht