Blokspot

 

Ben je op zoek naar een rustige plek om te studeren?

Zolang de coronamaatregelen het toelaten, zal de stad Halle in december 2020 en januari 2021 opnieuw een blokspot organiseren. Op deze manier wil de stad studenten nog steeds een rustige studeerplek aanbieden als zij deze thuis niet hebben. Voor deze blokperiode werkt de stad opnieuw samen met de vzw Vrienden van het Lindegroen. En er komt voor het eerst ook een derde blokspot op speelplein Joepie.

Drie blokspots om te studeren

JC De Kazerne opent zijn deuren vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met zondag 31 januari 2021. Hier is plek voor een 45-tal studenten.

Ook de vzw “Vrienden van het Lindegroen” opent opnieuw hun zaal en kan hier een 40-tal studenten een plek geven. Deze locatie zal geopend zijn van woensdag 16 december 2020 tot en met 6 januari 2021.

Daarnaast kunnen een 20-tal studenten ook terecht in de lokalen van speelplein Joepie (Sint-Rochus) tussen de periode van dinsdag 22 december 2020 en dinsdag 5 januari 2021.

Alle locaties zijn geopend tussen 8u en 22u. Op 1 januari zijn alle locaties gesloten.

In totaal is er op de drie locaties dus plaats voor 100-tal studenten. Hierbij werd rekening gehouden met de huidige strenge maatregelen zodat we voor alle studenten de nodige ruimte en afstand kunnen creëren. Hierbij wordt voorrang gegeven aan studenten woonachtig te Groot-Halle. Indien de maximumcapaciteit niet bereikt is, zijn studenten van buiten Halle ook steeds welkom.

Studenten moeten zich op voorhand inschrijven voor de blokspot van hun keuze via de website www.jonginhalle.be. Inschrijven kan steeds een week op voorhand. Op deze manier willen we iedere student de kans geven zich in te schrijven. Toegang tot de blokspot krijgen studenten enkel met een ticket van inschrijving.

Inschrijven voor deze blokspots kan:

  • Hier voor JC De Kazerne
  • Hier voor 't Joepie
  • Hier voor zaal Lindegroen

Afzonderlijke blokspot voor leerlingen uit het secundair onderwijs

Voor studenten uit het secundair onderwijs opent JC De Kazerne zijn deuren van 30 november tot en met 14 december 2020. Studenten uit het secundair onderwijs die op zoek zijn naar een rustige studeerplek, kunnen via hun school aanmelden voor de blokspot. De blokspot zal tijdens deze periode open zijn tijdens de weekdagen en dit tussen 8u00 en 16u30. Vanaf 16 december worden de deuren van JC De Kazerne geopend voor de studenten van het hoger onderwijs.

Strenge voorzorgsmaatregelen van toepassing

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden op de 3 locaties dezelfde strenge voorwaarden:

  • Iedere student reinigt zijn handen bij aankomst. De nodige handgel is voorzien aan ingang van elke locatie;
  • Men dient zijn aanwezigheid bij aankomst te bevestigen door ofwel zijn naam aan te duiden of zijn "ticket" te scannen;
  • Men volgt het circulatieplan zoals aangegeven in de ruimte zelf;
  • Iedere student dient ten alle tijde zijn mondmasker te dragen, dit zowel bij de verplaatsing als het studeren zelf;
  • Iedere student kiest bij voorkeur 1 zelfde vaste tafel, waar hij gedurende de hele periode gebruik van maakt. Op het einde van de dag kunnen de spullen dan ook op de tafel achtergelaten worden indien je de dag erna terugkomt;
  • Iedere student reinigt zijn tafel en stoel bij het verlaten van de blokspot op het einde van de dag. De nodige producten worden hiervoor voorzien.

De ontmoetingsruimtes zullen niet geopend zijn tijdens deze blokspot. Er kan dus geen gebruik gemaakt worden van bepaalde diensten (microgolf, frigo, …). Koffie, water en thee zullen niet beschikbaar zijn .Wifi zal ter beschikking zijn in alle locaties.