Overkophuis Halle

 

In een OverKop-huis kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar gratis en vrijblijvend binnen komen om daar nieuwe mensen te leren kennen, aan activiteiten deel te nemen en als er vraag naar is een luisterend oor terug te vinden.

De naam 'OverKop' werd door jongeren zelf bedacht en heeft een dubbele betekenis. Overkop gaan kan fun zijn, maar kan ook betrekking hebben op ‘problemen in je kop’. Op deze cruciale momenten staan de Overkop-huizen en het online OverKopplatform voor hen klaar. Want het is ‘OK’ om je af en toe minder goed te voelen en ‘OK’ om erover te praten.

Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2016 worden vijf OverKop-huizen opgericht, één in elke Vlaamse provincie. Elk OverKop-huis opereert vanuit een vrijetijdsaanbod, eigen aan de organisatie die een OverKop-huis opent. Ondertussen zijn er in totaal een 30-tal OverKop-huizen, waaronder eentje hier in Halle. Hier worden er ook activiteiten aangeboden, maar jongeren kunnen steeds kiezen of ze aan deze activiteiten deelnemen of niet.  Je kan tijdens de openingsmomenten ook gewoon langskomen om gebruik te maken van de ruimte en bijvoorbeeld in de zetels te komen ‘chillen’
 

Het OverKophuis te Halle (ontmoetingsruimte JC De Kazerne) is op volgende momenten open:

  • Dinsdag via sociale media (@overkophalle) van 19u tot 20u
  • Woensdag van 16u tot 20u
  • Donderdag van 15u tot 18u
  • Zaterdag om de 2 maand (zie exacte data via sociale media)