Vragen over opvoeden

 

Op de volgende websites kan je allerhande informatie vinden die over de opvoeding van je kind. 

 
 

 

  • Groeimee.be

Op deze website vind je heel wat betrouwbare info over opvoeden en opgroeien (van kinderen en jongeren van alle leeftijden).

 

  • Opvoedingslijn

Je kind opvoeden gaat niet vanzelf. De perfecte opvoeding bestaat immers niet. Als je het even niet meer weet, is er de Opvoedingslijn. Je kan bij ons terecht met al je vragen over opvoeding, groot en klein. Je blijft steeds anoniem en krijgt een persoonlijk antwoord van een deskundige. Ook als opvoeder, groot- of stiefouder, kan je bij ons terecht.

Tel: 078 15 00 10

 

  • Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle – Vilvoorde

Je partner, je kinderen, familie en vrienden, misschien ook je buren of andere kennissen, ...  Allemaal mensen in je dichte omgeving, die een groot belang kunnen spelen in je leven en hoe jij je voelt. Relaties met mensen kunnen soms verstoord geraken en de opvoeding van je kinderen loopt niet altijd van een leien dakje. Je kan dan in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van het CAW

Tel: 0800 13 500

 

  • Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning

Het CKG richt zich op gezinnen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar (zolang ze basisonderwijs volgen, met bijzondere aandacht voor 0-6 jarigen) in al hun diversiteit die een hulpvraag stellen omdat het opvoedingsgebeuren voor ouder en/of kind vastloopt of dreigt vast te lopen.

Tel: 02 421 79 94
Mail: ckgsloebernest@svhg.be