Aanmelden animatoren zomervakantie 2024

 

Elk jaar is de dienst Kinderen en Jongeren van de Stad Halle op zoek naar enthousiaste animatoren voor verschillende vakantiewerkingen. Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende werkingen en de functies die je als animator kan opnemen. Onderaan deze pagina vind je het formulier terug om aan te melden als animator. Je kan aanmelden vanaf het jaar waarin je 16 wordt.

Aanmelden voor de zomervakantie 2024 kan vanaf 15 februari tot en met 15 april 2024. Je mag in de loop van april een mail verwachten met je aanstelling.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren. Dat kan via mail naar jong@halle.be of op het nummer 02 365 98 30.

Speelplein Joepie

Speelplein Joepie is open tijdens de paasvakantie en zomervakantie. Kinderen van 3 tot en met 13 jaar kunnen deelnemen. De kinderen worden onderverdeeld in leeftijdsgroepen (bubbels, bengels, kinders, kastaars en titwas). De animatoren maken op voorhand een programma voor hun groep. In augustus werken we ook met één taalanimator per groep om de meertalige kinderen te ondersteunen. In augustus kunnen tieners ook aansluiten in een aparte groep. Deze animatoren maken samen met de kinderen het programma op tijdens de week.

Op het speelplein en taalbad kan je als animator aan de slag in verschillende functies:

Animator bij een vaste groep

 • Je maakt een programma op voorhand voor je groep

SWAP - Tieners (enkel in augustus)

 • De laatste 2 weken van augustus gaat de tienerwerking (SWAP) door op het speelplein
 • Je maakt samen met de andere animator en tieners op maandag je programma voor de rest van de week

Vliegende

 • Je hebt geen vaste groep
 • Je helpt de verschillende groepen waar nodig

Babbelmoni

 • Je hebt geen vaste groep
 • Je gaat langs bij de verschillende groepen voor kinderen die nood hebben aan een babbel

Ontdekker animator

 • Je ondersteunt een kind met een beperking
 • Je maakt een programma op voorhand samen met de andere animatoren. Je past de spelletjes aan, aan het kind indien nodig
 • Je gaat op voorhand op huisbezoek samen met de hoofdanimator en jeugdconsulent voor een eerste kennismaking

Taalbad

Tijdens de taalstage willen we meertalige kinderen die in een maatschappelijk kwetsbare situatie opgroeien extra onderdompelen in de Nederlandse taal. De stage bestaat uit een aanbod van talige spel- en knutselactiviteiten. Leren aan de hand van spel is een belangrijk uitgangspunt. Om ervoor te zorgen dat je als animator voldoende kennis en inzicht krijgt in dit taalaspect neem je deel aan een vormingstraject dat georganiseerd wordt door vzw De Rand. Deelname hieraan is verplicht. Voor dit extra engagement wordt volgens jouw profiel een extra vergoeding voorzien.

Profiel animator taalbad:

 • minimum 1 jaar ervaring op het speelplein
 • ervaring op taalbad, relevante studie en/of ervaring met taal is een meerwaarde maar geen vereiste
 • het is een meerwaarde als je een volledige periode kan staan (taalbad + week speelplein)
 • om je goed voor te bereiden op taalbad neem je deel aan de vormingen tijdens de startdag

SWAP

Spanning, avontuur en sensatie. Een fijne mix van uitstappen, actie, sport en ontspanning het woord ‘verveling’ is niet terug te vinden in het SWAPwoordenboek.

Als animator denk je mee over het programma, zorg je voor inkleding, improviseer je op het moment zelf en hou je altijd het overzicht. Je zorgt voor een goede mix van inspanning en ontspanning. Je leeft je mee uit maar bewaart altijd het overzicht. Je bewaakt de goede groepssfeer en geeft deelnemers ruimte tot ontplooiing en experiment binnen de grenzen van het mogelijke.

Sport- en spelkar:

Sinds 2017 jaar organiseert de jeugddienst ook de sport- en spelkar en dit vanaf april tot en met eind oktober. Twee animatoren gaan met de bakfiets naar een wijk of pleintje in Halle om daar met de kinderen te spelen. De exacte data en de locaties worden later gecommuniceerd. We splitsen de werking op in 2 delen:

 • Tijdens de zomervakantie vertrekken we vanuit speelplein Joepie:
  • In de voormiddag blijf je op het speelplein en help/ ondersteun je waar nodig. Na de middagpauze vertrek je met een andere animator naar een speelstraat om zo met de kinderen allerhande losse spelletjes te spelen. Dit doen jullie met een elektrische bakfiets waar een hoop spelmateriaal.
 • Tijdens het schooljaar (april - juli & september - oktober):
  • We rijden afwisselend uit op woensdag- en zaterdagnamiddag. Opnieuw met twee animatoren langs pleintjes en wijken.
straat, huisnummer, postcode, gemeente/stad
Indien er medische zaken zijn waarvan wij op de hoogte dienen te zijn, kan je die hier noteren (allergieën, ziekte, medicatie, ...)
naam, verwantschap + telefoonnummer
naam, verwantschap + telefoonnummer
Duid hieronder aan wat voor jou van toepassing is. We raden je sowieso aan om een animatorencursus te volgen indien je dit nog niet deed. Een overzicht van cursussen kan je onder andere terugvinden op www.speelplein.net.
Wat studeer je op school of welk diploma heb je behaald?
Heb je ervaring in het jeugdwerk? (jeugdbeweging, andere speelpleinen, kampen, babysitten, ...)
bv: soep rondbrengen, broodjes rondvragen, ....
Op speelplein Joepie kunnen animatoren die een cursus gevolgd hebben stage lopen. Heb je als animator interesse om iemand te begeleiden/ coachen tijdens zijn stage?
Geef hieronder de volgorde van de groepen waarvoor je wil staan (enkel voor taalbad en speelplein joepie). De groepen zijn: bubbels (3-4 jaar), bengels (5-6 jaar), kinders (7-8 jaar), kastaars (9-10), titwas (11-12 jaar) en tieners (13 – 14 jaar en enkel in augustus)
Elke animator krijgt jaarlijks een T-shirt van de werking. Noteer hier alvast je maat zodat we de juiste maat voorzien.
Voeg een foto van jezelf toe
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png.